Een riem voor elke gelegenheid

  • Geplaatst op
Een riem voor elke gelegenheid

Riemen heb je in verschillende kleuren, materialen en maten, wat een riem geschikt maakt voor elke gelegenheid. Het lijkt misschien een klein en onopvallend accessoire, maar onderschat nooit de impact die het kan hebben op je outfit en je uitstraling. Of je nu naar je werk gaat of een avondje uit hebt gepland, er is altijd een riem die past bij de gelegenheid en jouw persoonlijke stijl.

Een finishing touch voor je outfit

Een dames riem of tailleriem kan een simpele outfit omtoveren naar een opvallende en trendy uitstraling. Dunne tailleriemen van 1-2 cm breed passen mooi bij jurkjes, terwijl je de iets robuustere tailleriemen van 2-5 cm over een vest, blazer of jas kunt dragen. Heb je een smalle taille? Dan is een brede tailleriem geschikt voor jou.

 

Veelzijdig accessoire

Het grote voordeel van riemen is dat ze geschikt zijn voor verschillende gelegenheden. Of je nu naar je werk gaat, een feestje hebt, of gewoon een dagje uit bent, er is altijd een riem die past bij de gelegenheid. Voor een nette riem kun je kiezen voor een klassieke leren riem in een neutrale kleur, terwijl een glanzende riem perfect is voor een avondje uit. In je vrije tijd kun je experimenteren met riemen in verschillende materialen en kleuren om je outfit een persoonlijke uitstraling te geven.

 

Jouw stijl, jouw riem

De riemen die je draagt, maken je uitstraling. Of je nu een liefhebber bent van minimalistische looks, bohemian of rock 'n roll, er is altijd een riem die aansluit bij jouw kledingstijl. Door te spelen met verschillende soorten riemen kun je jouw outfits steeds weer vernieuwen en aanpassen aan je eigen stijl. Een tip die wij meegeven is: probeer verschillende riemen uit en ontdek welke stijl het beste bij jou past.

 

Een praktisch accessoire

Vergeten we de belangrijkste reden van het dragen van een riem niet? Naast het toevoegen van stijl aan je outfit en het accentueren van je taille, is de belangrijkste reden: het op de plaats houden van een broek. Wel zo handig toch?

 

Hoe herken je de kwaliteit van een riem?

Als je op zoek bent naar een kwaliteitsriem, zijn er enkele kenmerken waar je op kunt letten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar het materiaal. Een leren riem van hoogwaardig leer zal veel langer meegaan dan een riem van goedkoop kunstleer. Let ook op de afwerking en de details van de riem. Een goed gemaakte riem zal stevig zijn en geen losse draden of onregelmatigheden hebben.

 

Welke kleur riem moet ik kopen?

Het kiezen van de juiste kleur riem is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze goed past bij je outfits. Een neutrale kleur, zoals zwart, bruin of beige, is altijd een veilige keuze omdat het gemakkelijk te combineren is met verschillende kledingstukken. Of wil je liever een andere kleur? Zoals een groene riem of grijze riem? Wij kunnen één tip geven en dat is: draag een riem in dezelfde kleur van je schoenen.

 

Welke maat riem moet ik kopen?

Het is belangrijk om de juiste maat riem te kiezen, zodat deze goed past. Het opmeten van je riemmaat is een eenvoudige, maar belangrijke stap. Gelukkig is dit een eenvoudige taak.

Om je riemmaat nauwkeurig te meten, volg je deze stappen:

  1. Kies een broek uit die je normaal gesproken draagt. Het is belangrijk om een broek te kiezen die goed past en op de juiste hoogte zit.
  2. Neem een meetlint en steek het door de lussen van de broek terwijl je de broek aanhebt. Plaats het meetlint op de hoogte waar je de riem wilt dragen.
  3. Lees de meting af op het punt waar het uiteinde van het meetlint elkaar kruist. Dit is je riemmaat. Bekijk onze handige maattabel.

 

Nu weet jij je riemmaat, dus kun je op zoek gaan naar een riem die bij je past. Vergeet niet dat riemen in verschillende lengtes verkrijgbaar zijn. Let hier op bij het bestellen van jouw riem.