• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Welke maat riem heb ik nodig?

Wat is mijn riemmaat?

Wil je een nieuwe leren riem kopen, maar weet je niet goed welke maat je nodig hebt? Het is gelukkig niet moeilijk om de juiste riemmaat te bepalen. We helpen je hier graag bij!

 

Hoe kan je je riemmaat bepalen?

Om de juiste riemmaat te bepalen meet je de omtrek van het lichaam daar waar je de riem van plan bent te gaan dragen. De omtrek van je heup zal bijvoorbeeld anders zijn dan de omtrek van je middel. Gebruik voor het opmeten een flexibel meetlint en leg deze om je taille of heup. Meet over je broek heen, maar zorg ervoor dat je tijdens het meten geen andere riem draagt. Aan de hand van de omtrek die je meet, kun je de juiste riemmaat bepalen en de meest geschikte riem kiezen. 

 

Riemen zijn doorgaans leverbaar in taillemaat 85cm, 95cm en 105cm. Je kiest de maat die het meest bij gemeten omtrek in de buurt ligt. Meet je bijvoorbeeld 96cm, dan kies je maat 95. Meet je 103cm, dan kies je maat 105. De weergegeven maten van de riem zijn gemeten van het middelste gaatje van de riem tot het begin van de gesp. Indien riemen ook leverbaar zijn in andere maten dan 85cm, 95cm en 105cm staat dat aangegeven bij de maatkeuze van de betreffende riem. 

Soms wordt de riemmaat bepaald door een oude riem op te meten. Dit geeft echter niet altijd duidelijkheid; er zit altijd rek op leer, waardoor wij deze manier niet aanraden wanneer je wilt weten welke maat riem je nodig hebt. 

 

Riemmaten tabel

Zoals eerder al vermeld hebben we bij Riemen.nl een aantal standaard riemmaten, maar een deel van ons assortiment bieden we ook in andere maten aan. Onderstaande riemmaten hebben we ook in het assortiment. Bepaal de juiste omtrek en bestel vervolgens je favoriete riem in de juiste maat.

Riemmaat Gemeten omtrek (cm)
55 48-62 cm
65 58-72 cm
75 68-82 cm
85 78-92 cm
95 88-102 cm
105 98-112 cm
115 108-122 cm

In onze webshop vind je riemen van diverse merken en ook grote maten riemen (XXL). Riemen met een omtrek tot 135 cm kunnen wij uit 1 stuk snijden, daarboven maken we de riem op maat uit twee delen leer met een gestikte lasnaad op de achterzijde. 

 

Hulp nodig bij het bepalen van je riemmaat?

Twijfel je toch over welke riemmaat je moet kiezen? Voor meer vragen kan je natuurlijk altijd contact opnemen. Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte riem.